HABERLER GÜNDEM

21 Ocak 2016 Perşembe

4 Malzemeyle Bisküvili Kolay Truff

kolay truff tarifi
  Canınınız olduk olmadık tatlı çekiyorsa  ya da sabah kahvesine sık sık arkadaşlarınız geliyorsa bu ikramlık kolay trufflar tam size göre. Pişirmeden  5 dakikada hazır. Kahvenin yanına süper yakışan bir lezzet.Tek lokmalık bisküvili trufflarınız çocukların okul çıkışına da hazırlayabileceğiniz kolay bir atıştırmalık.
Bisküvili truff 'un tarifine gelince :

MALZEMELER

1 paket süt kreması,
1 paket bitter çikolata ( yarısını sütlü de koyabilirsiniz)
1,5  paket çifte kavrulmuş bisküvi,
hindistan cevizi

YAPILIŞI
   Süt kreması bir tencerede ısıtılır. Parçaladığımız çikolatalar da kremaya atılır ,eriyene kadar karıştırılır ve altı kapatılır. Kremamız soğurken bisküvilerimizi robattan geçirebiliriz ya da benim gibi yapıp bu işi minik şeflerinize bırakabilirsiniz :) Onlar bisküvileri hem yiyip hem de unufak yapıyorlar.Bu arada nestlenin bitterini kesinlikle tek geçerim.Bisküvide de torkunun çifte kavrulmuşu hem çok lezzetli hem de çıtır çıtır. Denemenizi öneririm.
   Kremamızı büsküvilerin üzerine dökerek yoğuralım .Hamur haline gelen malzememizden küçük toplar yaparak hindistan cevizine bulayalım.Başı sonu  10 dakikada ikramlık bisküvili toplarımız hazır.Sıra kahveleri yapmaya geldi. Ama ondan önce kahvenizi keyifle içebileceğiniz bir arkadaşınızı aramayı unutmayın. ......
ikramlık nefis toplar
Resimde görünen havuçlu topların tarifi için buraya

5 yorum:

Müge'nin Listesi dedi ki...

tesekurler haftasonu tarıf lısteme aldım

obir anne'den muge
www.obiranne.net

barışegeninannesi dedi ki...

Hoşgeldin müge ...yaptıktan sonra yorumunu yazarsan sevinirim :)

Unknown dedi ki...

Hanifecim seni yürekten tebrik ediyorum tariflerinin güzel olmasının yanı sıra 3 çocuğa rağmen herşeye yetişiyor olman takdire şayan , kolay gelsin , mutluluk ve sağlıcakla kal cnmm

barışegeninannesi dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşe öğretmenim.beni yüreklendirdiniz.Aslında daha neler yapmak istiyorum bir bilseniz :) Bende kendime böyle vakit ayırıyorum. Kocaman bir aileden sevgiler :)

*mehtap dedi ki...

minik şeflerin eli değdiyse daha da lezzetli olur tabi. Elinize sağlık.