HABERLER GÜNDEM

7 Ekim 2015 Çarşamba

Tırtıl Kurabiye

    Ege 'nin bayıla bayıla yediği benimse kalıbını bulmak için yine çareyi milyoncularda bulduğum tırtıl kurabiyeler var yayın sırasında .... Diyeceksiniz ki yeni mi öğrendin , tabi  ki  yapılmış, fotoğraflanmış yenmiş bitmiş ama hala yayına girememiş bu kurabiyecikler. Kermeslerde ,doğum günü masalarında bolca karşılaşmışsınızdır.Çocukların ilgisini çeken çıtır çıtır tırtıl kurabiyeler....
    

MALZEMELER :

1/2 paket margarin ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı şeker,
2 yumurta,
kabartma tozu,
vanilya,
un
2 çorba kaşığı kakao 

YAPILIŞI :
 Oda sıcaklığındaki margarin şeker yoğurulur .Yumurta, sıvı yağ, un ,kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurulur.İçinde sıvı yağ olduğu için hamurumuz ele yapışmaz , Fakat hamurumuz diğer kurabiye hamurlarına göre biraz daha yumuşak olursa hem yapması kolay olur hem de yemesi. Dilerseniz hamuru iki eş parçaya ayırıp yarısını kakaolu yapabilirsiniz . Kalıptan çıkardığınız kurabiyeleri diğer renkle göz yaparsanız minikleri biraz daha mutlu edersiniz.Hamuru tek renk yapacaksanız gözlerin yerine damla çikolata da koyabilirsiniz.
   Hamuru kalıba koyup şekil veriyoruz 170 dereceli fırında  10 15 dakika çok fazla pembeleşmeden alıyoruz. Ertesi gün bile kıtırlığını kaybetmiyor.

 Tırtılın kalıbı da bu bilmeyenler için.Bir parça hamur koyup bastırıyoruz ve istediğimiz uzunlukta hamuru bırakıyoruz.Eğer hamurunuz sert olursa kalıptan geçirirken sizi biraz yorabilir.


                             AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: