HABERLER GÜNDEM

31 Mayıs 2014 Cumartesi

YOĞURTLU MAKARNA

 Önümüz yaz , yoğurtlu buuz gibi yiyecekler öğrenmenin zamanı.Yazın sıklıkla ama kışında yaptığım bir makarna yemeğidir yoğurtlu makarna. Yerken boğazınızdan akıp gitmesi zahmetsizce yemenizi de sağlıyor. Bence o kadar lezzetli ki zaman zaman misafir masalarımı da süslüyor. Zevkle ve de keyifle yeniyor.


MALZEMELER:

Yarım paket  fiyonk makarna,
yoğurt,
1 -2 diş sarımsak,
1 kaşık mayonez ,( mayonez sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)
tuz

üstüne sıvı veye tereyağ pul biber dilerseniz nane

YAPILIŞI
     Kaynamış tuzlu suda makarnalar haşlanır. Haşlanınca hamur olmaması için içine 2 bardak oda sıcaklığında su dökerseniz makarnanızın hamur olmasını engellersiniz.Biraz bekledikten sonra süzün ve birbirineyapışmaması için arasıra süzgecinizi sallayın.
  
   Yoğurdun susuz tarafından alalım içine sarımsak,tuz ve mayonezi ekleyelim.Bu karışımı soğumuş makarnayla karıştıralım. Karışımda yoğurt biraz fazla olabilir çünkü bekleyince makarna bir miktar yoğurdu çekecektir.Üzerine yağda kızdırılmış pulbiber ve nane dökülür.İşte bu işlem benim bittiğim andır.Bu yağ biber yakımı sırasında çıkan koku, yoğurdun üzerine döktüğünüz andaki çıkan ses aklımı başımdan alıyor.Sıcak yaz günlerinde serin serin yemek için mükemmel bir seçim:))

güncel yayınlarımı facebook adresimden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: