HABERLER GÜNDEM

28 Nisan 2014 Pazartesi

YALANCI SU BÖREĞİ ( MAKARNALI BÖREK)

    Seneler önce sıkça yaptığım,uzunca zamandır yapmadığım bir börek  yalancı su böreği.Hem de gerçeğini aratmaycak türden. Makarna yufka ikili kulağa pek hoş gelmese de lezzette uyumu bir harika . İster sıcak yerken ister soğuk yerken  tereyağıyla bütünleşip  boğazınızdan kayıp gidiyor adeta.
    En güzel tarafı da yapımı çok kolay olmasının  yanı sıra  ,bir gece önceden yapıp dolapta dinlendirebilir, misafiriniz gelmeden bir saat önce pişirip sıcak sıcak  sunum  yapabilirsiniz.


MALZEMELER:

2 adet yufka,
yarım paketten biraz fazla fiyonk makarna,
1,5 kaşık tereyağı

İÇ HARCI:

beyaz peynir  ( dilerseniz biraz tulum peyniri),
lor ya da çökelek,
maydanoz,

SOSU:
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
1/ 2 su  bardağı  sıvıyağ,

YAPILIŞI:

Makarna bol suda haşlanır.Ocağın altı kapanınca tencereye 2 su bardağı musluk suyu konarak makarnaların yapışması önlenir. Biraz bekledikten sonra süzülür ve tencerede tereyağ ile bir iki defa çevrilir.
İç harç hazırlanır. Makarna ile karıştırılır.
Sosu hazırlanır.Bir çay bardağı ayrılır.

Dikdörtgen borcamın dibi tereyağ ile yağlanırYufkanın biri  borcama kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir . Makarnanın ve  sosun yarısı tepsiye döşenir . Kenarlardaki yufkalar katlanır . Aynı işem diğer yufka ile de  tekrarlanır . Tepsi boyuna  olacak şekilde  iki boy kesilir ve kalan sos dökülür .Üzeri streç filmle kapatılarak  1-2 saat veya bir gece önceden bekletilirse daha güzel olur. Misafirden gelmeden bir gece önceden hazırlamak size zaman kazandıracaktır. Böreği  bekletmeden de yapabilirsiniz.

180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Yapım aşaması diğer böreklere göre daha çabuk oluyor.

Diğer börek çeşitleri için linki tıklayabilirsiniz.
 http://evimizinmarifetleri.blogspot.com.tr/search/label/b%C3%B6rek

Yayınlarımı takip etmek için facebook adresimi beğen  yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok: