HABERLER GÜNDEM

31 Ağustos 2013 Cumartesi

GALETA UNUYLA PATLICAN KIZARTMASI

   Yaz mevsiminde  kızartmanın tadına da doyum olmuyor doğrusu.Çok sık yapmasak da arasıra akşam yemeklerimizi süslüyor karışık kızartma.Uzun zaman olmuş yapmamışız ki karnım doyduğu halde gözüm doymamıştı.
    İşte patlıcanı da galeta unu ile kızartıp karışık kızartmanın içindeki yerine koydum.
  
     MALZEMELER:

27 Ağustos 2013 Salı

GALETA UNU YAPIMI

Özellikle yaz mevsiminde ekmek çabuk bozuluyor.Hele bizim gibi çok ekmek tüketilmeyen bir ev ise ekmek daha çok israf oluyor. Yemek atmak da kötü ama ekmek  atmak benim hiç hoşuma gitmez. Ben de  galeta unu yaparak ekmek israfını  önlemeye çalışıyorum.Hem  kendi yaptığım galeta ununu içe sinesi kullanıyorum ,hem de  satın alınanlardan çok  bereketli oluyor. 7-8 senedir bu yöntemi  kullanıyorum.
Galeta ununu  ne mi yapıyorum.Özellikle kışın kullanıyorum.Havuç, karnabar ve balık kızartırken  süper

26 Ağustos 2013 Pazartesi

EVDE KUMPİR

Çaresizlik ....İnsana her şeyi yaptırabiliyor.Eğer  oturduğumuz yerde güzel kumpir yapan bir yer yoksa ve canınız müthiiiiş kumpir çekiyorsa yapacak tek bir şey kalıyor.El elde baş başta karı koca  çocuk mutfağa girip kumpir yapmak kalıyor .Biz de öyle yaptık.
Kumpir yapmak için aldığımız 3 tane büyük patatesi 200 derecelik fırında

25 Ağustos 2013 Pazar

CİVCİVLİ PATATES PÜRESİ

Doğum günü için hazırladığım civcivli püreler.Yapımı çok kolay.Zahmetli görünsede kesinlikle değil. Zamanım az olduğu için  biraz acele ettim .Belki daha detaylı yapabilirdim.
MALZEMELER:
5 orta boy patates,
1 su bardağı kaşar peyniri,

BARIŞ EGE'MİZİN 5. DOĞUM GÜNÜ

    Bir ömür yetmez ki seni sevmeye,  bir hayat yetmez ki sana doymaya....

23 Ağustos 2013 Cuma

OĞLUMUN ELLERİNDEN PEMBE DOMUZCUK VE RENKLİ BALIK

Anasınıfında ve kreşte yapılan faaliyetler çok yaratıcı oluyor kesinlikle .Bayılıyorum bu çalışmalara.Hele artık malzeme değerlendirme konusunda tam bir öğütücü anasınıfları.Her şey değerlendiriliyor.Çocuklarımızın da yaratıcılığı gelişiyor bu sayede.Ege eline aldığı herhangi bir artık malzeme üzerine bunu şöyle yapabilirim böyle yapabilirim diye yorum yürütüyor.Bazen ben bile şaşırıyorum açıkçası fikirlerine.

22 Ağustos 2013 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARIM - 1 ERİK PESTİLİ

Bu yaz kendimi aştım.Yeni deneyimler peşindeyim. Sebze kurutmanın yanında  bir de pestil  denedim . Fena da olmadı sanki.Ev ahalisinden olumlu onay alındı.Özellikle Ege'nin sevmesi pestil yapmanın devamlılığını sağlayacak bende.Her seferinde "anne bana tesbih verir misin ?" dese de tadını sevdiyse adını da öğrenecektir elbette:))
Yapımı çok kolay ve zahmetsizmiş aslında .En azından bendeki tarif öyle.

MALZEMELER:
1 kg kırmızı erik,
3 su bardağı şeker,
1\2  limon suyu

SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI

Merhabalar uzunca süren tembellikten sonra nihayet biriktirdiklerimi yayınlamak için oturabildim.Aslında bi aralar Mirzacığımın yanına gittiğimiçin yazamadım.Ama döndükten sonra yazı yazmak için toparlanabilmem uzun sürdü.Bunun adı tembellik olsa gerek.günlerdir kafamda yapacağım yayınları yazacağım yazıları kuruyorum ama eyleme ancak dökebildim:))
Neyse çok güzel bir çorba tarifim daha var denemekisteyenler için ...Tarif:

MALZEMELER:
1,5  su bardağı kırmızı mercimek,