HABERLER GÜNDEM

10 Kasım 2013 Pazar

SODALI BAYATLAMAYAN PUAÇA -2

Daha önce de yayınlamıştım.Bu da margarin kullanmak istemeyenler için gelsin.Yine çok lezzetli yumuşacık puf puf bir puaça oluyor.Hemen de bayatlamıyor yumuşaklığını koruyor.
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık süt ,

1 su bardağı sıvı yağ,
1 şişe  maden sodası,
2 yemek kaşığı şeker 
1,5tatlı kaşığı tuz ,
1 yemek kaşığı toz maya,
un
İÇ HARCI:
peynir ,çökelek,maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
bir yumurta sarısı,
1-2 damla pekmez,
çörekotu,susam

YAPILIŞI:
Malzemeler karıştırılır.yumuşak bir hamur elde edilir.Zaten hamurumuz sıvı yağ ile olduğu için ele yapışmayan bir hamur oluyor. Ben 1 yemek kaşığı toz maya ile kabartıyorum.Paketin tamamını da kullanıyorlar ama bence gerek yok. 
Hamuru sarıp sıcak bir yere koyalım bir saate kabarıyor.Sodayı dolaptan aldıysanız daha uzun sürede kabarıyor.
  
2 saate dönerim diye sabah 11 'de mayaladığım hamur beni akşam altıya kadar beklemek zorunda kalmıştı.Yani bir saatlik bir kabarma değil sizi yanıltmasın.Odanın ısısı düşük ise hamurunuz daha geç saatte kabarır.Bunu da hatırlatalım.
Elimizle istediğimiz büyüklükte hamur parçaları alalım ortasını açıp  iç malzemeyi koyup tekrar yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı pekmez karışımını  sürüp çörekotu , susam ile süsleyelim.
 Bir tepsi yapıp geri kalan hamuru buzdolabına kaldırıp ertesi gün yapabilirsiniz.Hamurunuz kaldığı yerden kabarmaya devam edecektir.
       170 derecelik fırında puaçalar kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca beş dakika sonra puaçalarımızın üzerine bir el bezi örtelim.Çayımız hazır ise puaçalar çoktan hazır afiyet olsun......



1 yorum:

kış güneşi dedi ki...

Harika görüntüler canım puf puf kabarmışlar beslenme çantalarına ideal olur eline sağlık