HABERLER GÜNDEM

9 Temmuz 2013 Salı

FIRINDA KIZARTMA ,HAYIRLI RAMAZANLAR


Çook uzun bir aradan sonra merhabalar...Mübarek Ramazan ayının bütün islam aleminde hayırlara vesile olması dileğiyle açamak istiyorum ilk yazımı.Bolluk ,bereket , dostluk ,kardeşlik ayı olan Ramazan ayında Allah  herkesin gönlüne göre versin inşallah...
     Ramazan 'ın en güzel taraflarında biri de keyifle hazırlanan iftar menüleridir.Bügun az yemek yaptım dediğimiz zamanlarda bile iftar softarımızın bereketi bizi bile şaşrtır.Henüz iftar yemeği için bir hazırlık yapmadım .Bu yazıdan sonra mutfağa girip hem yaypıp hem de resim çekeceğim.Ama daha önceden yaptığım yaz için çok uygun  fırında kızartmayı paylaşacağım sizlerle.İftar yemeğinde kızartma ağır geldiği için yoğurtla içimizi ferahlatatan sebze hafifliğinde bir mezede  olabilir.


MALZEMELER:

1  adet patlıcan,
2 adet  kabak,
3 adet patates,
2 adet havuç ( isterseniz bir tencerede biraz tuz ile 2-3 dakika haşlayabilirsiniz)
2-3 adet kırmızı -yeşil biber
zeytinyağı ,karabiber,pul biber kekik ,tuz
sarımsaklı yoğurt

   Aslında malzemenin adedi çeşidi size bağlı .Dolabınızda ne varsa.Ama kabak kesinlikle olmalı çünkü kabağın suyu diğer sebzeleri  kurutmuyor  onlara lezzet veriyor.
   Bütün sebzzeler yıkanıp doğrandıktan sonra bir kapta  zeytinyağı,karabiber,pul biber kekik ,tuz ile  karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş bir tepside 170 derecelik  fırına veriliyor. Ara sıra patates havuçların  pişip pişmediği kontrol ediliyor.30 -40  dakika arasında yemeğiniz hazır. İster sarımsaklı , ister sarımsaksız yoğurtla ya da yoğurtsuz yiyebiliceğiniz hafif bir yemek.Yapması kolay ve lezzetli.
   

Hiç yorum yok: