HABERLER GÜNDEM

31 Mayıs 2013 Cuma

ÇITIR PATATES VE FASULYE KIZARTMASI



                                                           




     Patates kızartmasını  sevmeyen var mıdır acaba??? Bence de yoktur.Ama malesef güney ve ege kıyılarında  yetişen patatesler çok lezzetli olmuyor. Buna da kısmi bir çözüm buldum.Çıtır patates.Bu şekilde daha lezzetli oldu. Yanında ise fasulye kızartması.Fasulyeleri yıkayıp kurulayıp 
kızgın yağda kızartıyorsunuz.Gerçekten çok lezzetli oluyor.
       Patateslerin yapılışı:
2 patates,
1 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı nişasta,
tuz ,         karıştırılır. Patateslerden kızartacağınız kadarını bu  unlu karışıma bulayıp , unun fazlasını  eleyin.Orta ateşte yavaş yavaş kızarmatın.Sıcacık sıcacık tüketin ..Afiyetler olsun......

Hiç yorum yok: