HABERLER GÜNDEM

1 Ocak 2013 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ

Merhabalar ...Herkese mutlu, sağlıklı ,huzur dolu bir yıl diliyorum.Yepyeni yılın ilk gününde, yeni yılda yaptığım tatlıyı yayınlamak istiyorum.Tatlıyla başlayalım tatlı tatlı bir yıl geçirelim:)
MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1,5 su bardağı un
vanilya ,kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
ŞERBETİ:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
MUHALLEBİSİ:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
vanilya
 YAPILIŞI:
 
Yumurta ve şeker çırpılır.Sıvı yağ,süt, irmik,haşhaş karıştırılır.Un ,kabartma tozu ,karbonat da ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir.İsterseniz kabartma tozunun üstüne biraz limon suyu döküp hamuruna limon kabuğu da ekleyebilirsiniz.Yağlanmış yuvarlak borcama dökülerek 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
 
Keki fırına verdikten sonra şerbeti hazırlanır.Şerbetini hazırlarken şeker eriyip su bir kaç dakika kaynadıktan sonra limon suyu dökülür ve şerbet soğumaya bırakılır.Kek fırından çıkınca bir kaç dakika dinlendirilir ve oda sıcaklığına gelmiş şerbet dökülür.
 
 
Muhallebi için un ve süt güzelce karıştırılarak kaynatılır,şekeri ilave edilir.Katılaşınca İçinden bir kaç kaşık alınarak yumurtaya karıştırılır.Yumurtalı karışım ve vanilya da eklenerek bir kaç dakika karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebi soğuyunca mikserlerle pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.(isterseniz soğuk bir bardak sütle çırpılmış krem şanti de ekleyebilirsiniz.Ben bu kez eklemedim.)Soğumuş revaninin üstüne dökülür ve dolapta biraz dondurulur.

AFİYET OLSUN ....

Hiç yorum yok: