HABERLER GÜNDEM

3 Aralık 2012 Pazartesi

MEYHANE PİLAVI




Görev yaptığım ikinci okul bir kasabaydı.Şehir merkezine 45 dakikalık mesafesi vardı. Kasabada öğle yemeği yiyebileceğimiz bir yer de yoktu.Yani yemekleri okulda yapıyor ve yiyorduk.Yemekleri el birliğiyle yapıyorduk.Tenefüslerde yemeklerin alt yapısını yapıyorduk biz dersteyken de okulun müstahdemi ilgileniyordu . Müstahdemimiz erkekti ama gerçekten eli çok lezzetliydi. 13 kişillik bir kadroyduk.Yemekler 13 eşit parçaya bölünürdü.Kalan iki tane köfteyi bile on üçe böldüğümüzü hatırlıyorum: ) Orada yediğimiz bazı yemekleri evde yaptığımızda aynı lezzeti bulamıyorduk. Bunlardan bir tanesi de meyhane pilavıdır.Bulgur pilavında tercihim sadedir aslında. Ama meyhane pilavını orada öğrendim ve o zamandan beri de severek yapıyorum.

MALZEMELER





150 g kuzu eti
bir iri soğan
bir kırmızı ve bir çarliston biber
bir büyük domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı acı pulbiber
karabiber
1 kase bulgur
tuz
2,5 kase su

YAPILIŞI

Kuzu eti  ısıtılmış tencereye atılır suyu çekene kadar arasıra karıştırılır.Önce  doğranmış soğanlar ve biberler sırayla tencereye atılır.Biberler öldükten sonra ; toz biber, pulbiber,karabiber atılır.Bir kaç kez karıştırıldıktan sonra domatesler ve salça konur.Biraz suyu çektirilir bulgurlar eklenir. Malzemeler ve bulgurlar iyice karıştırıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilir.Suyu kaynayana kadar yüksek ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
On dakika dinlendikten sonra meyhane pilavımız hazırdır.

2 yorum:

herşey seninle güzel... dedi ki...

Çok daha sıcak ve samimi bir sayfa karşılıyor bu kez bizi, çok güzel olmuş bloğunun bu hali, diğer hali biraz daha soğuk duruyordu sanırım. Bu sarıvermiş, sahiplenmiş içeriğini.
Bulgurun sayısız güzel hallerinden birini yapmışsın, eline sağlık.

barışegeninannesi dedi ki...

Bende bunu daha çok beğendim. Oğlumun da yeşili seviyor olması karar vermemi kolaylaştırdı:) Beğenmene sevindim. Teşekkür ederim..