HABERLER GÜNDEM

30 Aralık 2012 Pazar

FIRIN TORBASINDA KUZU BİFTEK

Merhabalar...Bu dumanı üstünde mis gibi çok lezzetli ve de çok kolay kuzu bifteğin tarifini  vereceğim.
MALZEMELER:

700 g kuzu biftek yada pirzola
2 adet patates
1 adet büyük soğan
  8 -9 diş sarımsak
salça,pul ve toz biber.karabiber ,tuz
kekik, zeytinyağı
YAPILIŞI:
Salça ,pul ve  toz biber ,karabiber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ,kekik karıştırılır.Bu karışım kuzu etine güzelce yedirilir.Patatesler ve soğanlar da doğranarak bu karışıma eklenir.Sarımsaklar tek kat kabuk kalacak şekilde eklenir.Tuz da eklenerek fırın torbasına yerleştirilir.Torbanın üstü bir kaç yerinden delinir.180-190 derece fırında bir saat pişirilir.Piştiğinden emin olmak için poşetin üstünden bıçakla patateslerin yumuşayıp yumuşamağına bakılır.

 
 
AFİYET OLSUN   : )

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor bu aksam deneyecegim insaallah ☺️Esra.